subota, 9. travnja 2016.

Pita od jogurta



Pitu od jogurta svi znamo, meni je osobno čak i bolja od pite od sira. No, zašto od jednostavne pite od sira ne napraviti nešto malo drugačije uz male izmjene recepta!

Stavljam osnovni recept, a varijacije recepta ovise o trenutnoj inspiraciji .
Na prvoj slici u jogurt nisam stavila šećer, samo vanilin šećer, ali sam nakon pečenja debelo posipala šećerom u prahu i ukrasila malinama. Na drugoj slici je klasična jogurt pita, a na trećoj je pita od sira, ali sa voćnim jogurtom uz dodatak par kapi arome od maline. U slučaju rada sa voćnim jogurtom umjesto 6 staviti 7 žlica brašna.

TIJESTO : 17 dag maslaca ili margarina, 25 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 10 dag šećera, 1 vanilin šećer, 4 žumanjka

FILA: 4 bjelanjka,10 dag šećera, 1 vanilin šećer, 3 obična jogurta, 2 plava kisela vrhnja, 5-6 žlica brašna, limunova korica

Izraditi maslac sa šećerom, dodati žumanjke, a zatim brašno sa praškom za pecivo. Izraditi tijesto i podijeliti na dva dijela. Jedan dio razvaljati u tepsiju , a drugi spremiti u škrinju.

Bjelanjak umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i limunovom korom.Postupno dodavati jogurt i vrhnje, a na kraju brašno.

Tepsiju sa tijestom staviti u pećnicu na maksimalno 5 minuta, pa izvaditi i preko toga rasporediti filu, vratiti u pećnicu. Kad se malo uhvati korica izvaditi i preko toga naribati drugi dio tijesta i ispeći do kraja.

Osim što se može umjesto običnog jogurta staviti voćni, također se u jogurt može dodati voće po izboru ( višnje, ananas, breskve...)

Nema komentara:

Objavi komentar